на живо

В Аржентина: Меси остава в "Барселона"

Звездата на тима ще продължи да носи фланелката на каталунците до 30 юни 2021 г.

fcbarcelona.com

Лионел Меси остава футболист на "Барселон" за още един сезон. Това съобщава аржентинското издание "TyC Sport", позовавайки се на свои източници. 

Според появилата се информация аржентинският футболист ще изпълни целия си договор и ще играе за каталунците до 30 юни 2021 г. Той не иска да влиза в съдебни спорове по прекратяването на контракта с единствения клуб, в който е играл на професионално ниво. 

Именно изданието "TyC Sport" съобщи преди 10 дни (на 25 август), че Меси е уведомил "Барселона" чрез факс, че иска да продължи кариерата си другаде. Последваха разговори между представители на клуба и бащата на футболиста - Хорхе, който пристигна в Испания от родния му град Росарио. 

Казусът в случая се получи заради клаузата му за откупуване в размер на 700 млн. евро. От клуба, подкрепени със становище от Испанската футболна асоциация, твърдяха, че тя продължава да е в сила и всеки, който иска Меси в състава си, трябва да плати съответната сума.

Снимка: Reuters

Аржентинецът и адвокатите му от друга страна настояваха, че той все още има възможност да активира такава клауза да си тръгне до 10 дни след края на всеки сезон. Те се позоваваха на факта, че първенството беше прекъснато заради пандемията от коронавирус и завърши доста по-късно от крайния срок - 10 юни.

Очаква се аржентинецът да излезе с официално съобщение в близките часове!

Меси играе за "блаугранас" от две десетилетия. Превърна се в легенда на клуба със своите 634 гола и 285 асистенции в 731 мача. Постиженията му включват 4 триумфа в Шампионската лига, 10 в Примера дивисион, 6 с Купата на краля и 8 със Суперкупата на страната.

Избиран е за "Играч на годината" на ФИФА 6 пъти в допълнение към рекордните му 6 спечелвания на най-престижното индивидуално отличие във футбола - "Златната топка".

Снимка: Reuters

Като фаворит за подписа на Меси се сочеше "Манчестър Сити", където мениджър е Хосеп Гуардиола.

Откакто започна сагата с напускането на аржентинеца, той пропусна задължителните тестове за COVID-19 в тима, както и две тренировки при Роналд Куман.