на живо

В Аржентина: Шансовете Меси да остане в "Барселона" се увеличават

Звездата на каталунците обявява решението си скоро

Шансовете Лионел Меси да остане в "Барселона" се увеличават, пишат в родината му. Според аржентинското издание TyC Sports, което първо обяви, че нападателят е изпратил факс до клуба, заявявайки желанието си да напусне, Меси все пак може да изпълни договора си с "Барселона". Контрактът му изтича през лятото на 2021 г.

Очаква се звездата на "блаугранас" да съобщи окончателното си решение съвсем скоро.

"Утрешният ден е важен. Има нов сценарий: реални шансове най-добрият футболист в света да остане до юни 2021 г., изпълвайки договора си. В момента той го обмисля. Ръководството на "Барселона" го моли да не напуска. Лео ще вземе своето решение съвсем скоро и ще го обяви. Предстои развръзката." написа в социалните мрежи Мартин Аревало - журналист от TyC Sports.

Меси би останал в "Барселона" при гаранции за промени във всички нива на клуба, включително оставка на действащия президент Хосеп Мария Бартомеу. Дали последният ще се оттегли е трудно за предвиждане. До момента той само влоши ситуацията, подчертавайки, че Меси няма как да си тръгне за по-малко от внушителната му откупна клауза в размер на 700 млн. евро.

Вчера Бартомеу седна на масата за преговори с бащата на Лео - Хорхе, братовчед му Родриго и адвокатът на аржентинската звезда Хорхе Пекур. На срещата, продължила около 4 часа, президентът на "Барселона" е повторил, че иска Меси да остане и дори да поднови своя договор до 2022 г.

Интерес към Меси проявяват редица грандове на Стария континент. Фаворит за подписа на Ла Пулга е английският вицешампион "Манчестър Сити". Ако премине на "Етихад", шесткратният носител на "Златната топка" ще се събере с бившия си треньор Пеп Гуардиола и с един от най-добрите си приятели - Серхио Агуеро.