на живо

В Австрия развеждат Джокович. В Сърбия се възмущават

Има ли раздор в отношенията между Ноле и Йелена

Getty Images

Австрийското издание "Heute" си навлече гнева на сърбите, след като просто намекна, че световния номер 1 в тениса Новак Джокович се... развежда. 

Преди дни в сайта вестника се появи материал със заглавие "Май няма развод? Новак и Йелена отново заедно", който обръща внимание на това, че тенисистът и половинката му се появиха заедно в Дубай. В текста обаче се споменават слухове за разрив в отношенията в семейството. А причината е участието на госпожа Джокович в скандала с депортирането на съпруга ѝ от Австралия в началото на годината. Или по-скоро нейното неучастие. 

По време на събитията Йелена публикува само една снимка с Ноле, с която благодари за подкрепата. След това изчезна от социалните мрежи и общественото пространство, докато плътно до тенисиста бяха майка му, баща му и братята му, че дори и новата приятелка на Джордже - Сашка. 

Според австрийското издание Йелена се е появила до съпруга си чак при пристигането му в Дубай за турнира, който започва на 21 февруари. Това обаче не е вярно. Тя се разходи с Джокович в Белград преди това и беше заснета от сръбски журналисти и почитатели на тенисиста. 

Именно затова в Сърбия се възмутиха от публикацията. В западната ни съседка дори видяха опит за саботаж. "По този начин се опитват да разконцентрират Джокович от представянето му на корта", жалват се в Сърбия. 

Всъщност Ноле все още не е изиграл първия си мач за 2022 г. Той трябва да направи дебют срещу Лоренцо Музети.