на живо

В "Байерн" гласуваха пълно доверие на Ханзи Флик

Той остава треньор на отбора поне до Коледа

Reuters

Ръководството на "Байерн" Мюнхен реши да се довери на новия треньор Ханзи Флик поне до Коледа. Това обяви изпълнителният директор на баварците Карл-Ханц Румениге пред Общото събрание на клуба.

Той беше категоричен, че считаният първоначално за временен вариант като треньор Флик, ще остане до зимната пауза, а при добри резултати и след това. 

"След мача с "Борусия" заедно с Хасан Салихамджич публично заявихме, че Флик остава треньор на отбора до следващо решение и за да не ни задават въпроси по темата всяка седмица, поясняваме, че до следващо решение означава минимум до зимната пауза. Ханзи може да продължи работата си и след това. Казвам го абсолютно сериозно — имаме му пълно доверие", сподели Румениге.

Флик пое тима след уволнението на Нико Ковач. Той постигна две победи във важни мачове до момента - срещу "Олимпиакос" в Шампионската лига и "Борусия" Дортмунд в дербито на Бундеслигата. 

Новият треньор на "Байерн" е бил начело на "Виктория" Баментал и "Хофенхайм", а след това е работил и като помощник треньор в националния отбор на Германия.