на живо

В ЦСКА: Никой не знае нищо (ВИДЕО)

Ръководството избира вариант за спасение след решението на апелативната комисия

БГНЕС

Ръководството на ЦСКА проведе среща с привърженици на клуба. На нея бяха обсъдени два основни варианта за бъдещето на "армейците", един от които ще бъде избран, вследствие на решението на апелативната комисия, която трябва да разгледа жалбата на "червените" и да определи дали те ще получат лиценз за участие в А Група през новия сезон. Едно е сигурно - ЦСКА няма да играе в Европа, категоричен бе собственикът Ивайло Манджуков.

Той също така заяви, че сегашното ръководство не носи никаква вина и отговорност за пропуските в документите за лиценза, подадени на 31 март.

Първият от двата варианта за спасение минава през задължително получаване на лиценз за родния шампионат. При подобно развитие сегашното акционерно дружество ще бъде оздравено, а през следващите три години ще бъде приложена нова стратегия на управление. Бюджетът на сезон ще бъде 6 милиона лева, четири от които ще са оперативни, а два ще бъдат използвани за погасяване на задължения, общият размер на които в момента е близо 25 милиона лева.

Основните приходи в клубната каса (60%) ще бъдат осигурени от акционери и членски внос на феновете. В останалите 40% влизат парите от телевизионни права и спонсори.

Снимка: bTV

Резервният "План Б", при който ЦСКА не получи лиценз, включва обявяването на несъстоятелност, създаване на ново дружесто без задължения и намиране на начин за запазване на професионалния статут на клуба - нещо, за което самият Ивайло Мандуков не бе сигурен, че е възможно.

Собственикът на "армейците" заяви, че след решението на апелативната комисия към БФС ще бъде свикана нова среща с феновете и тогава трябва да бъде взето по-ясно решение за следващите стъпки по осигуряване съществуването на клуба. Според Манджуков оздравяването на сегашния вид на клуба е най-правилното решение.

Той определи интереса към клуба на английския бизнесмен Дениз Кизилоз като "несериозен" и заяви, че в двата си разговора с него е липсвала каквато и да е конкретика около евентуални инвестиции и техният размер.

Това обаче не попречи на Кизилос да се похвали в своя туитър профил, че е на път да вземе властта в ЦСКА.

Голяма част от привържениците на днешната среща не изглеждаха доволни от нейното развитие и не разбраха какво точно се случва с клуба.