на живо

В ЦСКА започнаха подготовка. Искат двама нови

Джеси и Чорбаджийски тренират с отбора в Панчарево

Флорина Иванова

Футболният ЦСКА започна подготовка за пролетния полусезон на Първа лига на базата си в "Панчарево" днес (6 януари).

"Червените" се надяват да привлекат в редиците си двама нови играчи, като със сигурност ще търсят нов десен бек. На днешното занимание присъстваха 27 футболисти:

Витаутас Черняускас, Густаво Бусато, Илия Шаламанов, Едвин Джеси, Иван Турицов, Мартин Смоленски, Митко Митков, Нуно Томаш, Брадли Мазику, Греъм Кери, Жанио Бикел, Тонислав Йорданов, Божидар Чорбаджийски, Ахмед Ахмедов, Стойчо Атанасов, Кристиян Малинов, Пламен Гълъбов, Рубен Пинто, Тиаго Родригес, Валентин Антов, Евандро, Денис Давидов, Петър Занев, Томи Юрич, Раул Албентоса, Вив-Соломон Отабор, Тони Уот

Снимка: Флорина Иванова

В редиците на "червените" се завръща Божидар Чорбаджийски, който беше преотстъпен в румънския "Стяуа", но от там заявиха, че няма да продължат да използват услугите му. Едвин Джеси отново облече фланелката на ЦСКА, след кратък престой в "Далас".

На тренировката присъства и единственото ново попълнение - Ахмед Ахмедов, който беше привлечен от "Дунав" Русе.

Днешното занимание беше проследено от изпълнителния директор на ЦСКА Пламен Марков, главния мениджър Стойчо Стоилов и финансовия директор Трифон Попов. 

Марков заяви, че тимът ще се е разделил с бившия капитан Николай Бодуров, който беше отстранен заради нарушаване на дисциплината, според ръководството.

На 8 януари отборът заминава за турския курорт Анталия, където ще премине първият етап от зимната подготовка, до 17 януари. В Турция ЦСКА ще изиграе една контролна среща.

Снимка: Флорина Иванова

Вторият етап от предсезонната подготовка ще се проведе в Марбея, Испания. Отборът ще бъде там от 19 януари до 2 февруари и се предвижда да изиграе 4 контролни срещи там.

Последният етап от зимната подготовка ще се проведе в София, като седмица преди старта на пролетния полусезон ЦСКА ще представи официално отбора с приятелски мач на стадион "Българска армия". 

Тагове:

цска