на живо

В Дания: ЦСКА не е страшен, но "Аталанта"...

София не плаши "Копенхаген", бюджетът не е застрашен, посочват местните медии

За разлика от треньора на "Копенхаген" Столе Солбакен, който демонстрира уважение към ЦСКА, медиите в Дания очевидно не смятат "червените" за сериозен съперник. Двата тима ще спорят в третия квалификационен кръг на Лига Европа, а първият мач е тази вечер от 20:45 ч. на Националния стадион "Васил Левски".

Таблоидът BT припомня, че от 2006 г. досега само в един единствен случай "Копенхаген" не се е класирал за групите на Шампионската лига или Лига Европа. "София едва ли плаши отбора, но перспективата за сблъсък с "Аталанта" в плейофите е обезпокоителна", посочва изданието.

В материала е цитиран и самият Солбакен, който подчертава важността на попадането в груповата фаза на турнира. "Пътят обаче е дълъг. Очакват ни два трудни мача срещу ЦСКА и след това евентуално ще се изправим срещу един от най-добрите тимове в предварителната фаза. "Аталанта" игра срещу "Борусия" Дортмунд през пролетта, така че класата му е безспорна".

От BT посочват, че дори и ранно отпадане няма да се отрази фатално на бюджета на "Копенхаген". Макар че при подобен сценарий клубът ще се прости с поне 7 милиона евро, летните продажби на Робин Олсен и Федерико Сантандер вече са осигурили достатъчно приходи.