на живо

В дъжд и пек Григор тренира (ВИДЕО)

Българинът все още е в Монреал

Getty Images

Григор Димитров сне намира в не особено приятен етап на кариерата си, но е ясно кой е единственият начин, по който да се измъкне от него.

Българинът отпадна в първи кръг на турнира в Монреал след загуба от Стан Вавринка. Поражението ще доведе до нов спад за Димитров, като от понеделник (12 август) той ще е извън топ 70 за първи път от 7 години насам.

Гришо обаче не се отчайва и не спира с тренировките. От АТР го изловиха да тренира под проливния дъжд в Монреал, въпреки че няма да участва и в турнира на двойка, за който беше предвидено да си сътрудничи с Кей Нишикори.

Следващият турнир на българина трябва да е в Синсинати, където преди 2 години спечели титлата. Той обаче може да играе директно в основната схема само, ако организаторите му предоставят уайлд кард. В противен случай трябва да премине през квалификациите, които започват на 12 август.

Голямата цел на Димитров е добро представяне на четвъртия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ, което започва на 26 август.