на живо

В Испания проверяват как Джокович е влязъл в страната през декември

Нови проблеми за сръбския тенисист

Reuters

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се забърква от проблем в проблем. Той вече е обект на проверка от страна на... испанските власти. 

В хода на драматичните събития в Австралия стана ясно, че сърбинът е бил за кратко в Марбея преди да замине за южния континент. Властите в Испания започват проверка как изобщо Джокович е влязъл в страната. 

Страната допуска на територията си само сръбски граждани, които имат завършен ваксинационен цикъл срещу коронавирус или със специално медицинско изключение. Ясно е, че Джокович не се е свързал с испанското посолство в Белград, за да предостави документ и да може да влезе неваксиниран. 

Снимка: Reuters

Пътуването на сърбина до Испания не беше декларирано от него при влизането в Австралия. Той заяви, че това е пропуск на агента му. 

Тази подробност може да повлияе на решението на министъра на емиграцията Алекс Хоук. Джокович пристигна в Австралия на 6 януари, представяйки медицинско изключение, което му позволява да играе в първия за годината турнир от Големия шлеч, въпреки липсата на ваксина против коронавирус. Граничните власти обаче не уважиха тази причина, анулираха визата му и го настаниха в хотел за мигранти. 

Снимка: Reuters

Тенисистът обжалва и беше освободен, но все още остава вероятността министър Хоук да вземе еднолично решение и да го върне в Европа. Според медиите в Сърбия, адвокатите на Ноле отново биха възразили срещи това решение.