на живо

Официално: Валентин Антов премина в "Болоня"

Талантът на ЦСКА отива в Серия "А" под наем с откупна клауза

Lap.bg

Вицекапитанът на ЦСКА Валентин Антов ще продължи кариерата си в Серия "А"! Талантливият бранител преминава под наем в "Болоня" до края на сезона, а в договора му за преотстъпване е заложена откупна клауза. Италианският клуб е задължен да я активира, ако Антов изиграе определен брой мачове с "червено-синия" екип.

Според медиите на Апенините, ЦСКА ще получи от "Болоня", чийто треньор е легендата Синиша Михайлович, 500 хил. евро за наема и още 3 млн. след края на сезона, за да премине Антов за постоянно на "Ренато Дал'Ара".

От ЦСКА потвърдиха за трансфера, без да съобщават параметрите по сделката.

"Бранителят на ЦСКА Валентин Антов ще играе до края на сезона в Серия "А" с екипа на "Болоня". Младият капитан на "червените" ще бъде преотстъпен в италианския тим, който ще има опция да откупи правата му. Към най-добрия български бранител имаше засилен интерес и от други клубове, но "Болоня" бяха изключително настоятелни в последните дни на трансфeрния прозорец и в крайна сметка Антов прие предизвикателството да демонстрира таланта си в едно от най-силните първенства на света.", написаха "армейците" в официалния си сайт.

Антов, който завърши на второ място в анкетата "Футболист №1 на България за 2020 г.", но бе избран за най-добър защитник в Първа лига, има 26 мача за ЦСКА във всички турнири през настоящия сезон.

Младият централен бранител вероятно е привлякъл вниманието на местните скаути с изявите си срещу "Рома" в груповата фаза на Лига Европа. През есента на 2020-а "армейците" стигнаха до престижно 0:0 на "Олимпико", след което победиха "римските вълци" с 3:1 в София.

В "Болоня" 20-годишният национал ще замени Нехуен Пас, когото тимът изпрати под наем в турския "Кайзериспор".

Така до края на кампанията Антов може да стане осмият българин с игрови минути в Серия "А"! Преди него са Николай Илиев ("Болоня", 1989-1991 г.), Христо Стоичков ("Парма", 1995-1996 г.), Валери Божинов ("Лече", "Парма", "Фиорентина" 2002-2011 г.), Ивайло Чочев ("Палермо", 2014-2017 г.), Александър Тонев ("Фрозиноне", "Кротоне", 2015-2018 г.), Кирил Десподов ("Каляри", 2019~) и Андрей Гълъбинов ("Дженоа" и "Специя", 2017~).

Николай Михайлов пък бе част от състава на "Верона" през сезон 2013/14, но тогава той не записа официален мач с екипа на "джалоблу".