на живо

В Италия чакат много голове, ние играем за чест (ВИДЕО)

Националите гостуват тази вечер в Палермо

Часове преди европейската квалификация между Италия и България в Палермо, медиите в Италия коментират слабото нападение на "скуадра адзура", а феновете очакват атаката най-накрая да заиграе на ниво. 

Тифозите се надяват Италия да спечели с убедителен резултат срещу колебливия български тим и да си осигури участие на Европейското първенство. 

Очаква се Италия да излезе с офанзивна схема на игра. Метеранът Андреа Пирло и Верати ще правят играта на "адзурите", подпомагани от Сориано. В защита Антонио Конте ще разчита на Дармиан, Бардзали, Бонучи и Де Шилио. В атака Кандрева и Заза ще помагат на централния нападател Пеле. Вратарят Буфон очаква да запише своя мач 150 в националния тим на Италия.

След провала срещу Норвегия в София (0:1), българския национален отбор по футбол ще играе само за своята чест- Мачът ще се играе на стадион "Ренцо Барбера", където преди точно две години представителния ни тим загуби с 0:1 от същия съперник в световна квалификация.

Вчера на аерогара София селекционерът Ивайло Петев заяви, че е напълно възможно България да победи именития си опонент, но за целта трябва да бъдат подобрени много неща в играта на отбора. Специалистът призна, че може да направи промени в състава, но те надали ще са много, тъй като би рискувал прекалено много в толкова труден мач.

С отбора пътува и Валери Божинов. Нападателят пропусна мача срещу Норвегия, поради контузия, но състоянието му се подобрява, а с това се увеличават и шансовете му за участие в предстоящия двубой.

Българските футболисти заминаха за Италия без своите ръковводители. Президентът на БФС Борислав Михайлов, който не пое отговорност след поражението от скандинавците, не пътува с националите, защото е болен. Делегацията се води от Михаил Касабов, след като друг от "невинните" - Йордан Лечков, също реши да не гледа на живо мача с Италия.

България няма победа срещу Италия от 1968 година. От тогава двата тима са се срещали седем пъти, в пет от които "адзурите" са постигали победа.