на живо

В "Юнайтед" не искат Бейл, а Гризман

"Червените дяволи" отказали да преговарят за уелсеца

Reuters

Преминаването на Гарет Бейл в "Манчестър Юнайтед" най-вероятно няма да се осъществи. Според информация на ESPN, от клуба са отказали възможност за преговори с "Реал" Мадрид по евентуален трансфер. 

След като в последните мачове на испанския гранд от изминалия сезон Бейл не получи възможност за изява, той предприе крачки за осъществяване на трансфер, въпреки че договорът му изтича през лятото на 2022 г.  

Смяташе се, че именно "Юнайтед" е сред сериозните кандидати за подписа на нападателя. Само че мениджърът Оле Гунар Солскяер е заявил, че предпочита да работи с по-млади футболисти, чийто талант да развие. Бейл ще стане на 30 години през юли. 

Снимка: Getty Images

Въпреки това "червените дяволи" са направили опит да привлекат Антоан Гризман. Нападателят на "Атлетико" Мадрид е смятан за едно от сигурните нови попълнения на "Барселона". Според "Сън" от "Олд Трафорд" все пак са дали своята оферта, която е на стойност 95 млн. паунда. 

Друг конкурент на "Барса" е "Пари Сен Жермен". Френският клуб предлага възможност на Гризман да замени Неймар в състава, а бразилецът да се завърне на "Камп Ноу". 

Развитието на трансферната сага се очаква до дни.