на живо

В "Юнайтед" опитали да избегнат преговори с Райола за Холанд

Младият нападател подписа с "Борусия" Дортмунд

Reuters

Ръководството на "Манчестър Юнайтед" е опитало да "заобиколи" агента Мино Райола по време на преговорите с младата звезда Арлинг Холанд. Това твърди английското издание "Дейли Мейл".

"Червените дяволи" имаха интерес да привлекат в редиците си нападателя на "Залцбург", но в крайна сметка той акостира в "Борусия" Дортмунд.

От "Олд Трафорд" са решили да не водят преговорите с него през Райола, а с бащата на футболиста - бившия футболист на "Лийдс" Алф-Инге Холанд. 

Снимка: Getty Images

Само че опитите им ударили на камък и до сделка така и не се стигна. Вместо това норвежецът облече фланелката на "Борусия". От този развой на ситуацията е доволен и Райола, който, според публикациите в пресата, е заработил 10 млн. евро. Освен това от германския клуб са се съгласили той да контролира условията при следващ евентуален трансфер на футболиста. Представителите на "Манчестър Юнайтед" категорично са отказали такава клауза. 

Самият Райола се изказа остро за политиката на "Манчестър Юнайтед" след трансфера. Той заяви, че на "Олд Трафорд" дори Пеле и Марадона няма да могат да покажат таланта си. 

Агентът работи с тима по няколко трансфера в последните години - на Хенрих Мхитарян и Ромелу Лукаку, които в момента играят съответно в италианските "Рома" и "Интер", на дългогодишния му клиент Златан Ибрахимович, както и на Пол Погба. Световният шампион с Франция все още е футболист на "Юнайтед", но не играе заради контузия. Той не крие, че иска да продължи професионалния си път в друг отбор.