на живо

В Каталуния: Меси вече е получил предложение за нов договор

Решението на звездата зависи от плановете на "Барселона" за следващия сезон

Ръководството на "Барселона" вече е предложило на Лионел Меси нов договор, обяви водещият телевизионен канал в Каталуния - TV3. Аржентинската звезда, чийто контракт с "блаугранас" изтича на 30 юни, обаче иска да се информира детайлно относно плановете и целите на клуба за новия сезон, преди да вземе решение.

В момента Меси е на лагер с националния отбор на страната си, която се готви за Копа Америка. Това ще бъде възможност за 33-годишния нападател да спечели първи трофей с "Албиселесте".

Меси иска потвърждение, че "Барселона" преследва амбициозни цели. Финансовите условия играят второстепенна роля.

Президентът на "Барселона" Жоан Лапорта първоначално планираше да изчака резултатите от продължаващия одит, за да добие пълна представа за дълговете на клуба. Смята се, че те достигат колосалните 1,173 млрд. евро. Докладът обаче ще бъде готов след 2-3 седмици и в "блаугранас" са приоритизирали преподписването с Меси.

В петък Лапорта дава пресконференция, на която се очаква да говори за бъдещето на шесткратния носител на "Златната топка".

През този сезон Меси блесна с 38 гола и 14 асистенции в 47 мача във всички турнири. Той помогна на каталунския гранд да спечели Купата на краля - триумф, превърнал се в утеха за разочароващото трето място в Ла Лига и отпадането още в осминафиналите на Шампионската лига.