на живо

В "Левски" планират да върнат малкия заем до 2-3 седмици (ВИДЕО)

"Парите са похарчени изцяло за заплати на футболисти, които в момента са в съблекалнята", заяви Павел Колев

Lap.bg

Заемът, който "Левски" получи от малка фирма преди дни, ще бъде върнат до 2-3 седмици и най-вероятно от продажба на футболист. На това се надяват във футболния клуб.

"Сините" успяха да изплатят част от забавените заплати на играчите в понеделник (3 август). След появилите се спекулации в медиите, от клуба анонсираха, че това е станало възможно със заем от малка фирма, която не иска да бъде споменавана в медийното пространство.

"Тези средства ще бъдат върнати. Водим разговори с компании. Водим разговори и за продажба на футболисти. Не сме се ангажирали с политика на дългосрочни заеми. Каква е лихва за заема? Тя е минималната по закон - 4 %. Не виждам проблем "Левски" да изплати заема до две-три седмици", заяви изпълнителният директор на "сините" и член на Управителния съвет Павел Колев.

"Тези пари са похарчени изцяло за заплати на футболисти. Такива, които са в съблекалнята. Това нещо бе направено да се създаде спокойствие. Наско Сираков анонсира, че до края на месец юли ще започнат някакви плащания", каза още той.

Колев сподели, че в клуба целят драстично намаляване на бюджета - около 3 пъти. Като желаната сума, която искат са достигнат "сините" е в порядъка на 500-600 хил. лева на месец. В нея влиза и сумата за вноски по разсроченото изплащане на задължения към НАП.

"Ясно е, че с 200 000 лева не можем да дадем повече от една заплата. Конкретната сума за натрупаните задължения, имам някаква представи. Вчера подновихме съвместната си кампания с Тръст Синя България от днес ще започнат отчет. В него освен приходи и разходи, сега ще има обобщена справка за целия период какви пари за постъпили и какво се е изразходвало. Точната цифра ще излезе до два дни. Грубо казано, някъде около 4-5 милиона лева са тези задължения са натрупани. Голямата част са заплати, това са 2,6 милиона, включително за юли. Имаме натрупани задължения към държава под формата на данъци и осигуровки. През тези пет месеца сме изплащали редовно всичко към държавата. За юли имаме 100 хил. лева ДДС. То не е проблем, просто влиза в тази сума", казах Колев.

Той разясни, че "сините" са постигнали договорка за разсрочване на задълженията към български клуб. Водят преговори и с чуждестранен, но тъй като клубът е под мониторинг за подобни нарушения, едва ли УЕФА ще допусне компромис.

Тагове:

Левски