на живо

В "Левски" раздават заплати

"Сините" получили пари от анонимен спонсор

Lap.bg

Футболистите на "Левски" получиха поне по една заплата. Парите идват от анонимен спонсор. Именно задълженията към играчите и персонала са сред основните проблеми на "сините" в последните месеци.

По информация на bTV, собственикът на клуба Наско Сираков е успял да уреди солидна сума, но произходът на средствата на този етап е строго пазена тайна.

В същото време още един футболист се раздели с 26-кратния шампион. Това е вратарят Георги Георгиев, който пристигна през февруари и изигра 6 мача за тима от ст. "Георги Аспарухов".

Снимка: Lap.bg

Част от играчите с месеци не бяха получавали възнагражденията си, тъй като клубът е в тежка финансова криза от началото на годината, когато бяха приети промените в Закона за хазарта, засегнали основния спонсор на "сините" - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков.

Въпреки това тимът се подготвя за мачовете си от сезон 2020/2021 от Първа лига, а в последната контрола преди кампанията победи "Витоша" Бистрица с 2:1.

Тагове: