на живо

В "Левски" търсят начин да компенсират феновете с виртуални билети

Само 4915 привърженици на домакините ще могат да присъстват на мача с "Лудогорец"

В "Левски" търсят начин да компенсират феновете с виртуални билети

Ръководството на футболния "Левски" ще търси начин да компенсира всички привърженици, закупили над 13 000 виртуални билети за мача с "Лудогорец". Това обявиха от клуба след близо седемчасова среща на стадион "Георги Аспарухов", на която присъства и новият собственик на мажоритарния пакет акции на сините (86,6% от собствеността на клуба) Наско Сираков.

Голмайстор номер 1 в историята на "Левски" не пожела да коментира, но мениджърът по продажбата на билети Милен Желев уточни, че от клуба нямат никакво намерение да нарушават правилата в издадената вчера (2 юни) заповед на министъра на здравеопазването.

"Над 13 000 продадени виртуални билета за мача "Левски" - "Лудогорец" за съжаление няма да може да бъдат използвани поради създалата се извънредна ситуация. Ние можем само да благодарим на нашите привърженици за това, че са ги закупили, за тази подкрепа, която не е еднократна, а през целия сезон. Ще се опитаме да върнем жеста с всеки следващ мач. На този етап привържениците, които са си закупили виртуални билети, няма да може да ги използват поради създалата се епидемиологична обстановка. Само и единствено заради това", каза Желев.

Снимка: Lap.bg

"Сините" фенове подеха кампания за разпродаване на стадиона за мача с "Лудогорец" на 5 юни - първия след подновяването на Първа лига, преди няколко седмици. Тогава все още не беше вдигната забраната за посещение на футболни срещи. На 2 юни, само дни преди повторния старт на шампионата, министър Ананиев издаде заповед, че феновете могат да гледат мача на живо, но ако броят им не надхвърля 30% от капацитета на целия стадион.

Това означава, че на "Георги Аспарухов" могат да присъстват 4915 фенове на домакините. Както и около 700 привърженици на "Лудогорец", които ще имат възможност да закупят пропуски от стадиона в деня на мача.

Финансирането на клуба легна на плещите на привържениците от началото на годината, когато бяха приети промените в Закона за хазарта, които засегнаха основния спонсор на "сините" - компания за лотарийни игри, собственост на Васил Божков. От тогава отборът се издържа с дарения и продажба на фен артикули и абонаментни карти. 

Снимка: Lap.bg

Именно притежателите на тези карти - над 5700 човека, ще бъдат с предимство, когато се определят посетителите за мача с "Лудогорец". Те трябва да се обадят в клуба до 19:14 ч. на 4 юни. 

Ако след този период останат свободни места, те ще бъдат пуснати в свободна продажба.

Феновете приеха без претенции решението виртуалните им билети да не важат за мача. Голяма част от тях са притежатели и на този тип сувенирни пропуски, и на абонаментни карти.

"Предполагам, че никой няма да се сърди. Все пак помагаме на клуба, което е най-важно за нас - "Левски" да съществува", казват те.