на живо

В Левски заменят Стойчо Стоев с чужденец в понеделник

"Разочарован съм, но не и обиден", заяви досегашният наставник на "сините"

Lap.bg

Чужденец ще смени Стойчо Стоев начело на Левски. Той ще бъде представен в понеделник, а в щаба му ще има поне двама българи. Това разкри на извънредна пресконференция спортният директор в тима Георги Иванов - Гонзо.

Днес досегашният треньор на отбора - Стойчо Стоев, се раздели с клуба по взаимно съгласие.

"Това е решение на ръководството и аз го приемам. Не съм човек, който ще се сърди. Целта беше да влезем в Европа и тя е изпълнена. Не искам да коментирам решенията на ръководните фактори. Не съм обиден, но съм малко разочарован", каза Стоев на пресконференцията.

"Професионалният живот на един треньор е такъв. Идва моментът, в който трябва да се разделиш с клуба, в който работиш. Тъжно ми е. Година и половина бях тук. Това бе един ползотворен период, в който изпитах положителни емоции. Радвам се, че работих в този клуб", сподели още той.

Снимка: Lap.bg

"Бяхме добър екип, който си вършеше професионално работата и от един отбор, който бе на седмо място, с хиляди перипетии, с редуциран бюджет сега сме на това място. И Левски заслужено ще играе в евротурнирите", допълни още Стоев.

Той разкри и какви са причините за неговата смяна: "Мисля, че натежа в един момент репликата, че отборът е далеч от Лудогорец, което е реалност. Другото е сравнението, което се извади от контекста с Райо Валекано. Аз сравнявах бюджетите за трансфери, а не историята. Бях искрен и честен. Предполагам, че не им се харесва и играта на отбора, но не знам дали е точно така. Сега Левски играе открит футбол с висока преса, подават си топката. Винаги ще ми тежи финала с Черно море", каза Стоев

На негово място ще застане чужденец, който ще бъде представен от ръководството в понеделник. На скамейката по време на предстоящото гостуване на Левски на Пирин ще бъде Стоев, но до края на сезона тимът ще бъде воден от новия наставник, за да може той да се запознае с качествата на играчите. Това заяви Георги Иванов.

Снимка: Lap.bg

"Като спортен директор на Левски искам да изкажа благодарност към Стоев за работата, която свърши. За мен е огорчение, че той си тръгва", каза Гонзо.

"Имахме тежки моменти и се радвам, че оставихме една стабилна основа. Знаете, че лятото започнахме с 10 човека. Сега Левски е стабилен клуб, който показва добра игра. Благодарим му. Но това е футболът и треньорската професия", изказа благодарности към Стоев той.

Иванов коментира и информацията, че също ще напусне клуба: "Казах, че за себе си имам повод за размисъл дали да остана след края на сезона, при положение, че Управителния съвет на Левски взе решение за смяната на Стоев. Аз трябва да водя разговори с бъдещия треньор на Левски. Стойчо Стоев свърши много работа за Левски. При положение, че Стойчо си тръгва, не мога да си тръгна и аз. Тези хора, които са сега в отбора, ги доведохме ние."

Снимка: Lap.bg

Той категорично заяви, че смяната на треньорското ръководство не е била негова идея, а на Управителния съвет на клуба, а той само е съобщил новината на Стоев.