на живо

В Лига Европа ще останат само осемте най-добри

Каналите на bTV Media Group ще ви покажат три мача от реваншите в турнира

По традиция след като всички четвъртфиналисти в Шампионската лига станаха ясни, ред е да се насладим и на реваншите в Лига Европа, които ще определят осемте най-добри отбора, протегнали ръце към трофея.

Каналите на bTV Media Group ще ви предложат днес (16 март) три от най-интересните срещи, в които нищо не е решено. 

"Краснодар" - "Селта" (Пряко по bTV Action от 20:00 ч.)

Снимка: Getty Images

Първият мач между двата тима завърши с предимство за испанците и победа с 2:1. "Краснодар" обаче е устремен към рекордно класиране в евротурнирите в кратката 9-годишна история на клуба, след като миналия сезон отпадна на 1/16-финал. 

"Селта" пък за последно триумфира в европейски турнир през 2000 г., когато спечели "Интертото". Едно е сигурно, и двата тима ще се борят за победа.

Треньорът на руснаците Игор Шалимов няма да може да разчита на Газински и Турбински. "Българската" връзка в тима - Жоазиньо, все още се възстановява от претърпяна операция, но не е изключено да запише минути на терена.

Едуардо Берицо пък е без Язо Аспас, Тео Бонгонда и Джон Гуидети. 

Дали ще има голове? Ако се доверим на статистиката, със сигурност. "Краснодар" вкарва във всеки от мачовете си в турнира до сега. "Селта" обаче със сигурност няма да се даде без бой. Гледайте мача тази вечер от 20:00 ч. по bTV Action.

"Аякс" - "Копенхаген" (Пряко по RING от 22:00 ч.)

Снимка: Getty Images

Датският гранд, който отстрани българския шампион "Лудогорец" в предишната фаза на турнира, се чувства комфортно след като постигна победа с 2:1 в първия мач. 

"Аякс" обаче се представя страхотно у дома и няма загуба у дома до момента в евротурнирите, което със сигурност ще включи предупредителната лампичка на треньора на датчаните - Стале Солбакен, който ще излезе на терена без наказания Матиас Йоргенсен.

Петер Бош пък ще трябва да се справя без един от основните си полузащитници Дави Клаасен, който има натрупани жълти картони.

Четирикратният победител в Шампионската лига не играе само за победа. "Аякс" не е достигал четвъртфинал в Лига Европа от 1998 г. насам, а само две попадения делят холандския гранд от гол номер 600 в международните турнири под опеката на УЕФА.

Дали тимът ще успее да прескочи тази бариера, може да гледате днес от 22:00 ч. по RING.

"Рома" - "Олимпик" Лион (Пряко по bTV Action от 22:00 ч.)

Снимка: Getty Images

Римските "вълци" може би имат една от най-трудните задачи в турнира, след като в първия мач загубиха от "Олимпик" Лион с 2:4. Момчетата на Лучано Спалети нямат право на грешка пред собствена публика,а статистиката е на тяхна страна - до сега не са губили от френски тим на "Стадио Олимпико".

Бруно Женесио от друга страна e готов да продължи серията си от 7 мача без загуба във всички турнири. Той обаче не забрави да подчертае, че въпреки аванса домакините са фаворити.

Двата тима се срещнаха на същия етап в турнира Шампионска лига през сезон 2006/2007. Тогава "Рома" победи с 2:0 в първата среща във Франция, а втория мач завърши 0:0. Спомени от този триумф със сигурност пази Франческо Тоти, който тогава вкара едно от попаденията.

Дали и този път Принца на Рим ще има решаваща роля за обрат, гледайте тази вечер от 22:00 ч. по bTV Action.