на живо

В "Ливърпул" продължават да харчат! Разбраха се с Диого Жота

Нападателят пристига от "Уулвърхемптън" срещу 45 млн. паунда

Getty Images

Въпреки пандемията от коронавирус, която засегна и финансовото състояние на някои от футболните клубове в Англия, шампионът "Ливърпул" е развързал кесията!

След като преди дни от "Амфийлд" обявиха, че вече могат да разчитат на Тиаго Алкантра срещу 25 млн. паунда в касата на "Байерн" Мюнхен, както и на Костас Цимикас от "Олимпиакос" срещу 11,7 млн. паунда, днес медиите в Англия съобщават, че ръководството е постигнало договорка с нападателя на "Уулвърхемптън" Диого Жота.

23-годишният португалец ще се присъедини към тима на мениджъра Юрген Клоп срещу сумата от 45 млн. паунда (41 млн. паунда трансферна цена + 4 млн. паунда бонуси).

Трансферът все още не е официално финализиран, но се очаква в близките часове двата клуба да съобщят за сделката.

Снимка: Getty Images

Жота започва професионалната си кариера в "Пасош де Ферейра", а през 2016 г. става футболист на "Атлетико" Мадрид. За испанския гранд той не изиграва нито един мач. Пратен е да се обиграва в "Порто" (37 мача, 8 гола), а след това и при английските "вълци", където първоначално играе под наем. През 2018 г. той официално става част от "Уулвърхемптън" срещу 14 млн. евро. 

За бившия си английски тим Жота играе в 131 мача и вкарва 44 гола. 

Той има и 4 мача за националния тим на Португалия. С "мореплавателите" успя да спечели титлата в първото издание на Лигата на нациите.