на живо

В "Локомотив" (Пловдив) не се притесняват от събитията в Турция. Ще се крият в гората

Тимът е на лагер във високопланинска база в Турция

lokomotivpd.com

Футболистите на единствения български отбор, който провежда предсезонната си подготовка в Турция - "Локомотив" (Пловдив), не са притеснени след опита за военен преврат в южната ни съседка.

Базата на отбора е на 80 км от Истанбул, но това не причина за безпокойство, заяви пред bTV собственикът на клуба Христо Крушарски.

"Сутринта се чух с Христо Бонев. Всичко е нормално при тях. Няма проблеми. Ще видим как ще се приберем. Чакам да видя какви ще са реакциите и какво ще правим"

Шефът на "смърфовете" поясни, че се е свързал с почетния президент на клуба Христо Бонев, който е с футболистите в Турция, и е получил шеговито обяснение на ситуацията.

"Горе в планината какви вълнения ще има? Бонев, в неговия шеговит тон каза, че ако стане нещо, има гора, в която да се крием. Естествено, има притеснение от моя страна, но аз за тях мога да кажа, че поне за сега са спокойни. Горе какви проблеми може да има? Лошото е, че не можем да минем през Босфора"

"Локомотив" (Пловдив) трябваше да изиграе последната си контрола в Турция в понеделник (18 юли). Все още няма информация дали тя ще се състои.