на живо

В "Лудогорец" се прицелиха в Купата на България

"От доста години не сме я печелили", заяви Светослав Дяков

Не само към спечелването на 10-та титла, но и към 3-та Купа на България ще се стремят футболистите и треньорският щаб на "Лудогорец". 

"Орлите" прекараха 25 дни в Турция, като изиграха 5 контроли, в които постигнаха 3 победи - над "Бачка Топола", "Динамо" Киев и "Динамо" Тбилиси, равенство с "Шахтьор" Донецк и загуба от "Акрон Толиати".

Снимка: www.ludogorets.com

"Лудогорец" винаги е готов, винаги е бил смел в това да казва своите цели, така че готвим се за титлата. Купата също е наша цел, защото от доста години не сме я печелили", заяви при прибирането си Светослав Дяков.

Разградчани имат само два трофея от турнира - през 2012 и 2014 г. През 2017 г. "Лудогорец" загуби финала срещу "Ботев" Пловдив.

"Орлите" започват официалните си мачове със среща именно от турнира за Купата на България. Те ще се изправят срещу "Спортист" Своге на 11 февруари. Мачът е от осминафиналите в турнира и трябваше да се изиграе през 2020 г., но беше отменен заради случай на заразени с коронавирус футболисти на "Лудогорец".

Снимка: БГНЕС

Иначе новият треньор на тима Валдас Дамбраускас заяви, че е доволен от показаното от неговите футболисти по време на зимната подготовка. В отбора няма нови попълнения до момента, но не е изключено в близките дни да се присъединят нови футболисти.

"Всичко мина по план. Изиграхме 5 мача. Направихме това, от което се нуждаехме – да се представя на отбора, да представя своите идеи. В хода на лагера прогресирахме и изпълнихме целите си", заяви Дамбраускас на българска земя.

Снимка: www.ludogorets.com

"С тези добри игри, които показахме в подготовката, се надявам да задържим същото темпо и лице в първенството. Ако успеем, мисля, че няма да има проблем да спечелим десетата титла", оптимист е Георги Терзиев.

"Лудогорец" е лидер във временното класиране на Първа лига със 7 точки пред "Локомотив" Пловдив.

Тагове:

Лудогорец