на живо

В "Манчестър Юнайтед" няма да молят футболистите да си намалят заплатите

В клуба очакват загуби от над 20 млн. паунда

Reuters

Ръководството на "Манчестър Юнайтед" няма да води преговори с футболистите си за намаляване на заплатите, въпреки че в клуба очакват големи загуби заради спрените мачове по време на пандемията от коронавирус.

В клуба очакват загуби от 21,3 млн. паунда, дори всички мачове до края на кампанията да бъдат изиграни. Очаква се на тях да не присъстват зрители.

Ръководството на "червените дяволи" е намерило начин да компенсира тези загуби от други източници, а не от намаляване на заплатите, твърди британското издание "Телеграф".

Снимка: Facebook

През сезон 2018/2019 "Юнайтед" генерира приходи от посещение на мачове в размер на 110,8 млн. паунда, което означава, че за всяка една среща на "Олд Трафорд" в касата на клуба влизат около 4,26 млн. паунда.

Също така "червените дяволи" са клубът, който харчи най-много за заплати във Висшата лига - 332,3 млн. паунда за кампанията 2018/2019. Това е малко над 50% от всичките годишни разходи на клуба. Те пък са в размер на 627,1 млн. паунда.

Въпреки тези впечатляващи цифри, в клуба не са обсъждали вариант да пускат в отпуск своите служители, за да се възползват от държавна помощ. Ръководството продължава да изплаща в пълен размер възнагражденията на 940 човека.

Снимка: Getty Images

Капитанът на "Юнайтед" Хари Магуайър е в постоянна връзка в ръководството, за да защитава правата на футболистите.

"Ливърпул" и "Тотнъм" бяха предприели мерки, за да се възползват от държавна помощ, но бързо се отказаха след общественото недоволство.

bTV призовава: останете си вкъщи!