на живо

В "Пирин" целта е една: Завръщане в елита (ВИДЕО)

"Орлетата" ще правят и женски отбор

В "Пирин" целта е една: Завръщане в елита (ВИДЕО)

Завръщане в Първа лига е цел номер едно пред "Пирин". В амбициозния проект на благоевградчани се включва и създаването на женски отбор.

"Пирин" стартира подготовката си за новия сезон с нови попълнения и обновен стадион. Президентът на клуба Ива Уорън е с големи очаквания към "орлетата".

"Дългосрочните планове за "Пирин" започват с изграждането на един отбор, който може да се пребори за влизане в елита, в Първа лига. Мисля, че "Пирин" го заслужава. Знам, че "Пирин" го заслужава, заслужават го и всички фенове на "Пирин" и цял Благоевград.", коментира Уорън.

Александър Дюлгеров, Стилиян Николов и Антон Карачанаков ще са остриетата на "зелените". Големи надежди се залагат и на завърналия се в отбора благоевградчанин Николай Бодуров.

"Много ми е дал "Пирин", изградил ме е като футболист, като човек едва ли не. Мисля, че вече е време да се върна, изключително съм радостен и щастлив, че съм тук. Нещата се случват много професионално, това е една от основните причини да се върна.", каза защитникът.

Освен за челни позиции, "Пирин" Благоевград ще се бори и за добра детско-юношеска школа, както и за създаването на женски футболен отбор - "Пирин лейдис".