на живо

В Полша недоволстват от публиката в "Арена Армеец"

Местните медии: Зрителите създадоха нетипична за тенис мач атмосфера

Lap.bg

Медиите в Полша се изказаха изключително остро по адрес на българската публика в "Арена Армеец". Първата ни ракета Григор Димитров победи Йежи Янович след обрат, а местните издания описват битката на сънародника си като двубой срещу Димитров и шумната публика, която създавала една нетипична за тенис мач атмосфера.

След срещата sportowefakty.wp.pl. написа: "Многократно прекрачваха границата на добрия тон и подсвиркваха. Поведението им определено попречи на концентрацията на Янович, а бразилският съдия Карлос Бернардес на можеше да направи нищо, за да спре публиката. Ако имаха възможност, щяха да хвърлят нещо по Йежи. Иначе играта беше зрелищна и двамата играха агресивно и с много разнообразни удари".

Снимка: Lap.bg

А Przegladsportowy.pl подчертава, че дори коментаторите на телевизията, излъчила двубоя, са определили като некоректно поведението на родните привърженици.

"Янович постоянно беше провокиран и трябваше да контролира емоциите си. Обърна се към съдията, но и той не спря звуците от трибуните. Местните фенове толкова защитаваха Григор Димитров, сякаш мислеха, че съперникът му няма право да удря топката и постоянно крещяха", допълва изданието.