на живо

В Рим треперят: Над 5000 от "Ливърпул" ще търсят отмъщение за бития с колани

Шон Кокс продължава да е в критично състояние. Идентифицираха нападателите

Getty Images

Полицията в Рим ще бъде под пара следващата седмица, когато на стадион "Олимпико" в града "Рома" ще приеме "Ливърпул" в мач-реванш от полуфиналите на Шампионската лига. Причината са сблъсъците между феновете преди първия мач във вторник (24 април). 

Тогава мърсисайдската полиция трябваше да озаптява ултрасите, които се сбиха на няколко места в Ливърпул. При един от инцидентите пострада 53-годишния Шон Кокс, който бе пребит с колани. Той продължава да е в тежко състояние.

Римските полицаи не изключват запалените фенове на английския клуб да търсят един вид отмъщение за тежките наранявания на Кокс. От "Рома" са предоставили 5000 билета на мърсисайдци, като се очаква за Италия да пътуват и привърженици без закупени пропуски.

Иначе в италианските медии идентифицираха двамата нападатели на Кокс. Според "Кориере дела сера" това са 21-годишният Филипо Ломбард и 29-годишният Даниеле Шушо. Двамата не са пътували с организираните фенове на "Рома" и най-вероятно са се сдобили с билети "на черно". Те са били разпознати от италианските полицаи, които са придружавали агитката на "вълците" в Англия.

Очаква се до дни УЕФА да наложи тежко наказание на "Рома" заради действията на ултрасите на Острова.

Реваншът между двата тима е на 2 май и ще бъде предаван пряко по bTV Action.