на живо

В ритъма на танца с футболна топка в крака (ВИДЕО)

Как танцуват едни от най-известните футболисти?

Getty Images & LAP.BG

Добра координация, отмерени движения и синхрон с „партньора“. Това звучи като много добър танцьор. Но трябва да се съгласите, че всички тези умения пасват и на добрия футболист.

А има и такива хора, които съчетават и двете. Понякога героите от футболния терен се оказват доста добри на дансинга. А примерите не са само един или два. Ето и кои са най-емблематичните танцьори.

Кристиано Роналдо:

Португалската звезда на „Ювентус“ със сигурност изпреварва „вечния враг“ Меси в тази категория. Аржентинецът е доста по-стеснителен и срамежлив, за разлика от Роналдо, който от време на време демонстрира добри движения в ритъма на музиката.

Естествено, добрият партньор е от значение, а португалецът се радва на компанията на своята любима Джорджина, която дълги години е танцувала танго.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Неймар:

Когато салсата е в гените ти, а ти си един от най-известните любители на партита в света, няма как танците да не ти се отдават.

Предвид техниката, която Неймар показва на терена, няма никаква изненада, че на дансинга той е доста пластичен. А често танците са включени и в празненствата му след поредния отбелязан гол за „Пари Сен Жермен“ или бразилския национален отбор.

Роналдиньо:

И като говорим за бразилци, просто няма как да пропуснем бившия футболист на „Пари Сен Жермен“, „Барселона“ и „Милан“ – Роналдиньо. Вечно усмихнатият играч, който прекрати кариерата си през 2015 г., знаеше как да създава настроение.

Роналдиньо „потанцува“ наскоро и в затвора в Парагвай, след като беше задържан заради притежание на фалшиви документи, но вече си е вкъщи и може отново да практикува любимите си неща – салса и футбол.

Кевин-Принс Боатенг:

Ако се питате къде изчезна бившият футболист на „Тотнъм“, „Милан“ и „Борусия“ Дортмунд, отговорът е във втородивизионния италиански „Монца“.

А ако се питате кой е футболният Майкъл Джексън, отговорът е в следващото видео:

Пол Погба:

Нито една днешна класация за празненства, танци, купони и луди прически не може да мине без футболиста на „Манчестър Юнайтед“ Пол Погба.

Французинът внася свежест и екстравагантност в иначе консервативния британски тим.

Диего Марадона:

Аржентинската легенда винаги си е падал по купоните. Понякога дори прекалено.

Трябва да му признаем, че може винаги да ни забавлява, но след като претърпя операция преди няколко седмици и беше настанен в клиника, в която да се справят със зависимостта му към алкохола, предпочитаме да намали оборотите.

Борислав Михайлов:

Да говорим за танци и футбол без да споменем бившия вратар на българския национален отбор по футбол, станал четвърти в света през 1994 г. и бивш президент на родната централа – Борислав Михайлов? Това няма как да се случи!

А изпълнението е добре познато!