на живо

В съблекалнята на "Реал" гласували против Моуриньо

Щял да предизвика повече проблеми, мислели играчите

Getty Images

Футболистите на "Реал" Мадрид категорично са отхвърлили вероятността Жозе Моуриньо да стане треньор на тима. Това твърди испанското издание "Спорт".

Всички в отбора - от президента Флорентино Перес до най-дълбоките резерви, били наясно, че Сантяго Солари няма как да остане начело на Кралския клуб, особено след двете последователни загуби от "Барселона" у дома, едната от които доведе до отпадане на полуфинал от турнира за Купата на краля, както и след провала в осминафинала в Шампионската лига срещу "Аякс". 

Само че в съблекалнята на "Реал" категорично отхвърлили възможността на треньорската скамейка отново да седне Жозе Моуриньо. Според част от медиите в Испания контрактът между португалеца и Кралския клуб е бил въпрос на минути, като Специалния е щял да се превърне в най-добре платения треньор в Европа.

Футболистите били категорични, че повторен период на уволнения през декември 2018 г. от "Манчестър Юнайтед" Моуриньо не само няма да подобри представянето им, а ще донесе повече проблеми. Най-активни в кампанията против португалеца били капитанът Серхио Рамос и голмайсторът Карим Бензема. И двамата бяха в тима, когато той беше треньор в периода 2010-2013 г.

След категоричната позиция на играчите, президентът на "Реал" задвижил нещата с връщането на Зинедин Зидан, който напусна преди 10 месеца.

В крайна сметка развръзката е щастлива. Французинът пристигна за втория си период начело на клуба, а договорът му е до 2022 г.