на живо

В съблекалнята на "Реал" убедени: Модрич остава!

Хърватинът и треньорът Лопетеги ще говорят за бъдещето на футболиста на 8 август

Getty Images/Guliver Photos

Въпреки усилените слухове, че още една от перлите на "Реал" Мадрид - Лука Модрич, може да напусне клуба в посока "Интер", неговите съотборници са убедени, че той ще остане.

"Спокойни сме. Той е тук, с нас е и сме сигурни, че ще остане. Във футбола нищо не се знае, но Лука е играч на "Реал" и ще продължи да бъде такъв", заяви за "Марка" Лукас Васкес.

Именно испанският полузащитник на мадридския гранд е един от най-добрите приятели на хърватския капитан, който изведе тима си до финал на световното първенство в Русия.

Васкес все пак си запази и вратичка за евентуално напускате на Модрич: "Е, не мога да му вляза в главата и да видя какво мисля, нали?".

Преди него, за бъдещето на Модрич на "Сантяго Бернабеу" говори и треньорът Хулиен Лопетеги. Той също изрази оптимизъм, че звездата му ще продължи да носи бялата фланелка.

"Няма какво да коментирам. Всичко вече е казано. Той е невероятен играч. Говорих с него за целите, след като се завърна от световното. Разбрахме се да проведем още един разговор на 8 август", заяви специалистът, който обаче е оптимист, че ще може да разчита на хърватина и през новия сезон.

Иначе днес в италианските медии разкриха и плана за привличане на Модрич в "Интер". Миланският гранд предлага 15 млн. евро за един сезон под наем на хърватина, а след това клауза за откупуване и още 25 млн. евро.