на живо

В щангите скърбят за загубата на Георги Михайлов

Председателят на Управителния съвет на федерацията загуби битката с COVID-19

Българската тежка атлетика се завърна с гръм и трясък на международната сцена, като от началото на европейското първенство в Москва България вече има три златни медала, а очакванията са за още титли и отличия. Внезапната загуба на една от емблематичните фигури в управлението на този спорт у нас хвърля тъга върху безспорния възход на щангистите.

На 71-годишна възраст, след кратко боледуване, председателят на Управителния съвет на родната централа Георги Михайлов загуби битката с COVID-19. Той ще бъде запомнен като една от най-влиятелните и далновидни личности в управата на родните щанги през последните няколко десетилетия.

 

Георги Михайлов е роден на 18 юли 1949 г. в Пазарджик в семейството на беломорски бежанци. Възпитаник на армейската спортна школа „Чавдар“ и дългогодишен състезател на ЦСКА. След края на активната си спортна кариера, през 70-те и 80-те години на миналия век, завежда отдел „Тежка атлетика“ към ЦСКА. 

Завършва техникума за физическа култура и спорт „Васил Левски“ в Пловдив и е считан за един от основателите на женския културизъм в България. В продължение на три десетилетия е собственик и ръководител на компанията за производство на термоизолационни материали „Гомапласт-М“.