на живо

В Швейцария разпънаха на кръст треньора на "Базел"

Определиха Урс Фишер за твърде предпазлив

Getty Images

Швейцарските медии открито демонстрираха недоволството си от равенството 1:1 между "Базел" и "Лудогорец". Не бяха спестени и критиките към наставника на "червено-сините" Урс Фишер, който бе обвинен в бездействие и липса на смелост. Представяме ви коментар на едно от най-популярните местни издания "Блик":

"Намираме се в 70-ата минута на мача "Базел" - "Лудогорец". Полузащитникът Александър Франсон влиза на мястото на 26-годишния Лука Дзуфи, при резултат 0:1 в полза на съперника от Разград. Наставникът на "червено-сините" Урс Фишер прави дефанзивна смяна в двубоя срещу най-слабия опонент в групата"

"Хвърляме поглед към състава още преди началото на срещата: Фишер има само двама офанзивни играчи на пейката - Давиде Кала и Сейду Думбия. Стартовите 11 на терена са си все същите стари познайници от големите мачове на "Базел". Изненади? - Няма.

Съобщението е ясно: предпазливостта на първо място. Въпреки че домакинска победа срещу "Лудогорец" в първия мач от груповата фаза на най-елитния клубен турнир е от изключително значение, 50-годишният наставник не иска да рискува прекалено много"

"Действията (или по-скоро бездействията) на Фишер са в пълен контраст с бившия треньор на клуба Пауло Соуса. В реванша срещу "Ливърпул" преди две години "червено-сините" водеха с 1:0 до 81-ата минута. Но въпреки изравнителния гол на Джерард, Соуса все пак не направи стратегическа смяна за запазването на резултата"

Снимка: Getty Images

"Като последна възможност да смени крилото Дерлис Гонсалес, той все пак решава да запази атакуващия стил на игра на "Базел" и бива възнаграден за това. Швейцарският тим влиза в осминафиналната фаза на турнира"

"Ако Фишер иска да продължи кариерата си в "Базел", той ще трябва да подобри постижението на Соуса".