на живо

В Словакия: Българите са попаднали в засада (ВИДЕО)

Медиите в страната отбелязват, че сънародниците ни дори не са консумирали алкохол

В Словакия: Българите са попаднали в засада (ВИДЕО)

Българите не са консумирали алкохол и са били нападнати от противниковите агитки, твърдят редица медии в Словакия след сблъсъците между феновете на "Левски", "Краковия" и "Аякс" снощи в Братислава. 

Мелето е станало в центъра на града, на една от пешеходните улици - "Вентурска", около 21:00 ч. местно време. Хулиганите са използвали столове и маси от близките заведения. Счупени са витрини, а след намесата на полицията всички заведения по улицата са били затворени. 

Очевидци споделят пред местния сайт "Домов", че "сините" привърженици са жертва в конфликта и дори не са употребявали алкохол. При появата на поляците, двете страни са започнали бой, който е траял около 15 минути, след което се е намесила полицията.

Снимка: Facebook

Според информация в групите, посветени на крайните футболни ултраси и тяхната култура, българските фенове са били 40, докато опонентите им в мелето - 80. 

Посланикът на Република България в Словакия Йорданка Чобанова коментира пред "Хоризонт", че българите са били провокирани: "Искам да уточня, че българите са били нападнати от полски и от холандски футболни запалянковци. Този инцидент се случва на една от централните улици в Братислава, в самия център. Там има много хора, това е пешеходна зона. Там е станала тази провокация. Резултатът е, че има много нанесени щети на заведенията. Но става дума за провокация към нашите фенове.".

Снимка: Facebook

От МВнР информираха, че всички наши сънародници вече са освободени и ще могат да присъстват на мача между "Ружомберок" и "Левски" довечера.

Специализирана полиция от Братислава ще помага на органите на реда в Ружомберок, за да се избегнат допълнителни ексцесии. Срещата от първия предварителен кръг в Лига Европа е от 19:30 ч.