на живо

В търсене на чудо на "Уембли"

Футболните национали ще се изправят срещу Англия в битка за място на европейското първенство през 2020 г.

Чудо! Това е най-често употребяваната дума, когато се говори за националния отбор по футбол и днешния мач. "Лъвовете" ще излязат срещу един от най-силните тимове в света - Англия в 19:00 ч. българско време, за да се опитат да сътворят... чудо. Както и да спечелят точки в кампанията за класиране на европейското първенство през 2020 г.

Победа срещу такъв противник наистина би била равностойна на чудо. "Трите лъва" със сигурност са фаворит, особено на емблематичния стадион "Уембли". Последният мач между двата тима в Лондон беше през 2010 г. и тогава англичаните вкараха 4 безответни гола. 

Снимка: Getty Images

Всъщност българският тим няма победа срещу именития си съперник. Отборът на Англия е триумфирал 6 пъти, а равенствата са 4. 

В българския лагер съзнават възможностите си и ролята на аутсайдер, но се надяват, че именно такова подценяване би довело до изненада и дори победа. Националният селекционер Красимир Балъков ще разчита на най-доброто налично, а в състава попаднаха и двама натурализирани бразилци - Вандерсон и Марселиньо.

Снимка: Lap.bg

Гарет Саутгейт не изглежда да е подценил "лъвовете", предвид избрания състав. Цяло съзвездие от английската Висша лига ще чака българите - най-скъпият защитник в света Хари Магуайър, голмайсторите Рахийм Стърлиг и Маркъс Рашфорд, както и Хари Кейн.

Ситуацията на България в групата никак не е приятна. След 4 мача "лъвовете" имат 2 равенства и 2 загуби и са на последно място. Англичаните са изиграли само 2 мача, но те приключиха с победи и с 6 точки са лидери. 

Дали националният тим е способен на чудо? Това ще стане ясно тази вечер (7 септември) от 19:00 ч.