на живо

В УЕФА решават днес: Ще играе ли ПСЖ в Шампионската лига?

Правилата за финансов феърплей могат да провалят сезона на един от фаворитите

Getty Images

"Пари Сен Жермен" може да се сбогува с целта за добро представяне в Шампионската лига и дори да не играе в турнира още днес! 

Комисията за финансов феърплей към УЕФА заседава, за да реши дали ще наложи наказание на клуба, тъй като в баланса им фигурира дефицинт от 250 млн. евро. Сумата набъбна в следствие на скъпите трансфери през миналия сезон, които клубът осъществи.

За услугите на Неймар (222 млн. евро) и Килиан Мбапе (180 млн. евро) бяха похарчени над 400 млн. евро, които са повече от изкараните през сезона. 

Една от най-тежките санкции е изваждане от евротурнирите на тима, което означава, че шампионът на Франция може да не играе в Шампионската лига.

За да избегнат подобно наказание, собствениците на ПСЖ може да се наложи да продадат някоя от звездите си. При такъв сценарии най-вероятно някои от скъпите звезди на тима ще премине в "Реал" Мадрид, тъй като "кралският клуб" има интерес към привличането на бразилеца и световния шампион с Франция.

Най-вероятно е обаче парижани да се отърват само с плащане на солена глоба в порядъка на 60 млн. евро. 

Сигналът срещу ПСЖ е подаден от ръководството на испанската футболна лига, а от там призовават "Пари Сен Жермен" да бъде изхвърлен от европейските клубни турнири, тъй като финансовите приходи в клуба са от плащания на собствениците, а не от успешно управление.