на живо

В Уругвай вдигат на крака Кавани за мача срещу Еквадор

Футболистът на "Пари Сен Жермен" се контузи в последния кръг на френското първенство

Getty Images

Щабът на националния отбор на Уругвай се надява Едисон Кавани да се възстанови за домакинството срещу Еквадор от квалификациите за световното първенство в Русия през 2018 г.

Нападателят на един от съперниците на "Лудогорец" - "Пари Сен Жермен", се контузи по време на последния кръг на френския шампионат. "ПСЖ" победи "Рен" с 4:0, като първия гол беше дело именно на уругваеца. Той обаче беше заменен принудително заради болки.

Той обаче се прибра в родината си, където щабът на националния му тим ще направи всичко възможно да подобри физическото му състояние и да разчита на него по време на мача на 10 ноември в Монтевидео. Селекционерът Оскар Табарес заяви, че от клубния му отбор са направили опит да задържат играча във Франция.

"Усетил е болка по време на мача. Не при отбелязването на гола, а преди това. Имаше опит от хората от ПСЖ да спрат идването на Кавани за мача на Уругвай, но той категорично отказа да остане в Париж и ще направи всичко възможно да се възстанови за срещата с Еквадор", коментира специалистът.

Уругвай е на второ място в квалификациите на зона Южна Америка на точка след лидера Бразилия.