на живо

Ваксинационният център на "Герена" отваря врати в сряда

Всички желаещи могат да се имунизират от 13:30 до 18:30 ч.

bTV

Центърът за ваксинация на стадион "Георги Аспарухов" в София ще започне работа в сряда (20 октомври). Това обявиха от футболния "Левски" на своя официален сайт. 

До събота (23 октомври) всички желаещи могат да се имунизират с дози от одобрените ваксини срещу коронавирус. Центърът се намира в сектор "А" на стадиона и ще работи от 13:30 до 18:30 ч. всеки ден. 

"Вярваме, че в отговорността за собственото ни здраве и това на околните, се корени висшата ценност, която трябва да изповядваме като граждани", пишат "Левски" в своя сайт. 

Снимка: Lap.bg

В събота (23 октомври) "сините" приемат "Пирин" в мач от първенството. Очаква се до часове да стане ясно дали феновете ще могат да се завърнат на трибуните. Според информация от Министерство на здравеопазването на привържениците ще бъде разрешено да гледат на живо спортни събития, ако представят на влизане "зелен сертификат". 

"Следвайки своята социално отговорна политика като клуб, който освен спортен е и социален феномен, обединяващ любовта на хиляди българи, „ПФК Левски“ ще се включи в кампанията по ваксиниране срещу COVID-19.

Съвместно със Столична регионална здравна инспекция в Сектор „А“ на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“, непосредствено до клубната експозиция, ще бъде обособено помещение, което ще служи за ваксинационен център. Той ще бъде на разположение на всички левскари, жители на района и граждани, които биха искали да се ваксинират.

Ваксинационният център ще работи от 13:30 до 18:30 часа на 20, 21, 22 и 23 октомври. В него медицински служители ще разполагат с всички налични на територията на България ваксини, от които гражданите ще могат да избират.

Вярваме, че в отговорността за собственото ни здраве и това на околните, се корени висшата ценност, която трябва да изповядваме като граждани", пишат от "Левски".