на живо

Валдас Дамбраускас: Мога да уча много от Бруно Акрапович

"Не трябва да се отдава толкова голямо значение на треньорите", заяви наставникът на "Лудогорец" преди мача с ЦСКА

Валдас Дамбраускас: Мога да уча много от Бруно Акрапович

С уважение подходи към своя колега от ЦСКА треньорът на "Лудогорец" Валдас Дамбраускас. Двата тима се изправят един срещу друг утре (27 февруари) в дербито на Първа лига. Разликата в актива им е само 3 точки в полза на разградчани, които са лидери в класирането.

"Уважавам колегата ми от ЦСКА Бруно Акрапович. Познавам неговата кариера. Още от Хърватия се познаваме. Утре ще можем да тестваме нашите стилове. До след края на мача ще остане само уважението и признанието за това, което сме свършили. Той е по-опитен от мен. Направи страхотни неща в "Локомотив" Пловдив, сега ги прави и в ЦСКА. Ние сме професионалисти. Аз като по-млад треньор от него, мога само да се уча", сподели Дамбраускас.

Литовецът е известен със страстта си към шаха и интелектуалните игри. След като Акрапович заяви, че иска той и неговите футболисти да покажат гросмайсторски умения, наставникът на "Лудогорец" контрира, че ще играе нападателно, но и без да прекалява с емоциите. 

Снимка: Lap.bg

"В моя стил, не само в шахмата, но и във футбола аз обичам да играя с белите фигури, да съм във водещата позиция. Както виждате също, щабът ни е облечен в бяло. Ние обичаме да играем така - нападателно, водещо. Но аз смятам, че няма много сравнение с шахмата. Утре ще се играе футбол. Двете неща са много различни. Във футбола трябва да се сблъскваш с проблемите на хората, емоциите им. Анализирахме опонента добре. Играчите се познават добре. Това също е добре, защото имаме респект. Аз вярвам, че ще видим много хубав мач. Не трябва чак толкова голямо значение да се отдава на треньорите. Все пак играчите ще играят. Оставете футбола на футбола и шаха на шаха", заяви Дамбраускас.

Снимка: www.ludogorets.com

"Трудно е да говорим за домакинско предимство, когато има пандемия. Повече или по-малко отборите имат изравнени сили. Не е важно къде играеш, трибуните са празни. Не е каквото беше. Надявам се привържениците да се върнат. За отбор като "Лудогорец" е добре да играе пред фенове, защото това ще мотивира повече играчите. Те имат его. Имаме още 13 мача - два от тях срещу ЦСКА. Тези мачове са важни. Утрешният мач няма да спечели първенството. Много е важен, но не забравяйте, че това не е финал на Купата", заяви още той.