на живо

Валенсия е с единия крак в групите (ВИДЕО)

"Прилепите" взеха аванс от 3:1 срещу Монако

Валенсия е с единия крак в групите (ВИДЕО)

Валенсия спечели с 3:1 срещу Монако в първия сблъсък за влизане в групите на Шампионска лига. Пред препълнените трибуни на Местая домакините започнаха вихрено и Родриго вкара първия гол още в 3-та минута. Основна заслуга за попадението имаше Софиан Фегули, който се пребори за топката и я сервира на голмайстора.

Постепенно Монако пое инициативата в мача. Валенсия изчакваше съперника си на контра, но рядко успяваше да осъществи. Вратаря на Валенсия Матю Райън направи блестящо спасяване с една ръка при удар на Бернардо Силва и изби топката в гредата. Малко по-късно пък гол на Антони Марсиал бе отменен правилно заради засада.

В началото на второто полувреме Монако все пак изравни. Изключителен пробив на Марсиал бе последван от центриране, което едва бе изчистено от защитник на домакините. Марио Пашалич я връхлетя и изравни.

Валенсия отново вдигна оборотите и това се отрази моментално. В 59-та минута Даниел Парехо направи 2:1, а в асистент се превърна вкараният минути по-рано в игра Пабло Пиати.

Монако имаше напълно основателни претенции за дузпа, но те бяха подминати от Марк Клатънбърг, а в заключителните минути Софиан Фегули вкара и трети гол за Валенсия. Той дойде след изпълнение на ъглов удар и слабо изчистена от защитата топка. Алжирецът я напипа от воле и я прати в мрежата.

Така Валенсия взе прекрасен аванс преди реванша в княжеството след седмица.