на живо

"Валенсия" в опит да приземи летящия високо "Хетафе"

Двата тима откриват четвъртфиналните битки за Купата на краля

Турнирът за Купата на краля навлиза в четвъртфиналната си фаза. Сред осемте най-добри няма особени изненади. Тук са каталунските "Барселона", "Еспаньол" и "Жирона", мадридските "Реал" и "Хетафе", андалусийските "Севиля" и "Бетис", както и "Валенсия" от едноименната област.

Каналите на bTV Media Group - bTV Action и RING ще се погрижат да не пропуснете нито минута от четвъртфиналната фаза, а шоуто започва тази вечер с първия сблъсък между "Хетафе" и "Валенсия" от 22:30 ч., пряко по телевизия RING.

Домакинът "Хетафе" е една от приятните изненади в испанския футбол през настоящата кампания. Столичният тим заема шестото място в Примера дивисион, представяйки се доста над очакванията на своите привърженици. През уикенда "азулонес" разбиха с 4:0 "Алавес" и продължават да летят високо.

"Валенсия" е на другия полюс. "Прилепите" завършиха четвърти през миналия сезон, с което си осигуриха място в групите на Шампионската лига. Огромните очаквания обаче сякаш пречат на "Лос Че" да покаже истинското си лице. Тимът на Марселино Гарсия Торал е на незавидното 9-о място в Примера дивисион - на 5 точки от местата, даващи право на участие в Европа, но и само на 6 над зоната на изпадащите. "Прилепите" са отбелязали гол във всеки един от последните си 10 мача. В предишния сблъсък с "Хетафе", отново на стадион "Колизеум Алфонсо Перес", "Валенсия" обаче отстъпи с 0:1.

Наставникът на "Хетафе" Хосе Бордала прави доста ротации извън Примера дивисион, така че "сините" едва ли ще излязат с най-силната си единайсеторка. Контузени в лагера на "Хетафе" са Маркел Бергара и Амат Ндиайе.

"Валенсия" най-вероятно ще бъде без Жофри Кондогбия и Гонсалу Гедеш, които са с травми.

Вероятни стартови състави

"Хетафе": Чичизола, Суарес, Бруно, Мигел, Фолкер, Ибанйес, Арамбари, Фламини, Саис, Анхел, Мата

"Валенсия": Доменек, Вас, Везо, Диакаби, Лато, Торес, Лий, Коклен, Черишев, Родриго, Гамейро

Тагове:

@