на живо

Валентин Антов: На отбор като "Болоня" не се отказва, не отивам за шест месеца (ВИДЕО)

Защитник номер 1 на България за 2020 г. ще продължи кариерата си в Италия

Валентин Антов: На отбор като "Болоня" не се отказва, не отивам за шест месеца (ВИДЕО)

Защитник номер 1 на България за 2020-а Валентин Антов не е имал колебания дали да приеме офертата на италианския "Болоня". 20-годишният бранител ще играе под наем в Серия "А" до края на сезона, като в договора му има и откупна клауза.

"Много съм щастлив, не мога да лъжа. Това е един голям шанс, който получавам, и няма как да не го сграбча. Ще дам всичко от себе си, за да продължа да се развивам", каза Антов пред журналистите след края на контролата на ЦСКА с "Ботев" Враца (3:1).

"Този клуб ми е дал всичко, което съм получил във футбола. Футболът е моят живот, пожелавам им (на ЦСКА) всичко най-хубаво и ще им стискам палци от телевизора."

Снимка: Lap.bg

"Уверен съм и знам, че отивам да се боря. Ако дам всичко от себе си, всичко ще се получи. Много съм развълнуван, колкото повече време минава, толкова по-развълнуван се чувствам, а не толкова притеснен."

"Времето беше много малко за реакция, така че беше голям шок за мен, но това е отбор от топ 5 на първенствата - няма как да кажеш "не". Отивам, давам всичко от себе си и се надявам всичко да върви нагоре.", каза още защитникът.

"Такива оферти и такива шансове не се появяват всеки ден. Не отивам за шест месеца - ще се боря, за да си спечеля мястото в отбора и да остана там.", категоричен е Валентин Антов.

Снимка: Lap.bg

На 15 той се превърна в най-младия капитан на ЦСКА в историята. На 17 дебютира смело и уверено в европейските клубни турнири, на 19 стана най-младия футболист в историята на "червените", извел "армейците" с капитанската лента в Европа. 

В "Болоня" 20-годишният Антов преминава под наем до края на сезона за сумата от 500 000 евро с опция за закупуване срещу още 3 млн. евро в касата на ЦСКА. Младият играч остави страхотни впечатления в мачовете срещу "Рома", когато отказа и Педро, и Джеко и допринесе за равенство и победа на "армейците" в груповата фаза на Лига Европа. Още тогава "Франс Футбол" го избра в идеалния отбор на кръга.

Снимка: Lap.bg

На сбогуване треньорът на "армейците" Бруно Акрапович го посъветва да научи италиански: "Съвет, който мога да му дам, е да продължава да тренира с желанието, което до момента имаше. Също, да научи италиански. Той се състои от 6-7 думи, това е всичко.", добави Акрапович.

20-годишният Антов се превръща в едва втория българин, заедно с Андрей Гълъбинов, който ще играе в едно от петте най-силни първенства в Европа.

Междувременно, на Апенините разкриха при какви условия "Болоня" ще бъде задължен да закупи правата на Антов през лятото. Ако през тези шест месеца, българинът изиграе 8 мача, в които остане на терена поне по 30 минути, ще бъде закупен от италианския тим, пише tuttobolognaweb.