на живо

Валери Божинов: Пристигам в "Левски"

Ще видим ли отново нападателя с фланелката на "сините"?

Lap.bg

Ще видим ли за трети път в историята Валери Божинов като футболист на "Левски"? Има ли място за нападателя на стадион "Георги Аспарухов"? Шегува ли се футболистът с прякор БожиГол със своя добър приятел Николай Михайлов или наистина отново ще делят една съблекалня?

Все въпроси, които повдигна един коментар на нападателя в социалните мрежи!

Вчера (1 август) Николай Михайлов изведе "сините" в последната им контрола преди началото на сезон 2020/2021 с капитанската лента. Треньорът Георги Тодоров го похвали, че е отслабнал с цели 22 килограма. А вратарят не пропусна да публикува снимка в социалните мрежи с текст "Чувствам го отново".

И веднага се появи коментар под нея от добрия му приятел Божинов, гласящ: "Аз също се връщам в "Левски"

За последно нападателят игра в италианския "Пескара". Той премина там в началото на годината, малко преди първенството да бъде спряно заради пандемията от коронавирус. Божинов успя да се включи от резервната скамейка само в 3 мача и за това няма да продължи договора си с "делфините". 

В "Левски" пък продължават да са в тежка финансова криза и да не могат да си позволяват да плащат високи заплати и да привличат изявени футболисти. Единственото ново попълнение до момента е Орлин Старокин.

Валери Божинов беше част от "синия" тим през 2014 г., както и през 2019 г. Той изигра 31 мача, в които вкара 12 гола.