на живо

Валери Божинов - пророкът, който помага от скамейката (ВИДЕО)

"Хубавото на българския футбол е, че има осветление", заключи нападателят на "Ботев" Враца

Валери Божинов - пророкът, който помага от скамейката (ВИДЕО)

Валери Божинов прогнозира с точност, че любимият му "Левски" ще победи ЦСКА с 1:0 след автогол, а вчера (1 октомври) изгледа героичната победа на "Ботев" Враца над "Славия". Гостите успяха да спечелят трите точки, въпреки че играха с човек по-малко цяло полувреме. 

"Аз съм тук, за да помагам дори и когато не играя. Валери Божинов може да е полезен с опита си и на терена, и извън него. Поздравявам момчетата за мъжката игра, показаха на всички, че и с човек по-малко нещата се случват, когато го искаш. Кой играе и кой не, това го решава г-н Ангелов. Важното беше днес да победим", заяви Божинов след срещата.

Нападателят оцени и българския футбол като цяло, а за един от плюсовете посочи наличието на осветление на все повече стадиони.

"Като цяло хубавото е, че има осветление. Терените са хубави, доста терени се направиха. Надявам се отборът да се върне във Враца да играе. Има хора, които правят всичко възможно в България да има футбол. Опитваме се. Не е перфектно, но за нашите стандарти е добре", заключи той.