на живо

Ван Бастен: Клуб като "Юнайтед" е лош за кариерата на Дони ван де Беек

Според нидерландската легенда, сънародникът му е сгрешил с преминаването си на "Олд Трафорд"

Reuters

Легендата на нидерландския футбол Марко ван Бастен разкритикува решението на Дони ван де Беек да премине в "Манчестър Юнайтед". 23-годишният играч пристигна през лятото от "Аякс" с трансфер на стойност 35 млн. паунда, но до момента прекарва по-голямата част от времето си на резервната скамейка.

Ван де Беек има само два мача като титуляр и то срещу "Лутън Таун" и "Брайтън" за Карабао Къп. Въпреки че вкара гол на "Кристъл Палас" само 15 минути след появяването си в игра, халфът не се радва на добър престой на "Олд Трафорд".

Според мениджъра Оле Гунар Солскяер, времето на Ван де Беек ще дойде, но Марко ван Бастен не е сигурен дали решението на сънародника му е било правилно.

"Много е лошо за едно такова момче да играе 6 или 7 пъти в годината", каза Ван Бастен пред Ziggo Sport.

"Това е ужасно за твоя ритъм! Може и да печелиш много повече, но освен това трябва да видиш къде можеш да играеш".

"Заради 5-годишния договор ли е всичко? Не, това са глупости. Тогава не трябва да ходиш в "Манчестър Юнайтед", а да изчакаш друг клуб. Трябва да искаш да играеш футбол всяка седмица, а такъв клуб е лош за кариерата ти", добави легендарният Ван Бастен.

Патрис Евра пък вярва, че на "Олд Трафорд" нямат нужда от Дони ван де Беек.

"Говорим за Ван де Беек... защо го купихме?", попита Евра в интервю за "Скай Спортс" след нулевото равенство между "Юнайтед" и "Челси".

"Нямам нищо против хлапето, но защо купихме Ван де Беек? Той гледа всеки мач от трибуните, защото нямаме нужда от него. Това е истината, но хората няма да я кажат на глас", коментира бившият играч на "червените дяволи".