на живо

Ван Дайк изпълни желание на умиращ фен на "Аякс"

Благороден жест на централния защитник на "Ливърпул"

Twitter

Защитникът на "Ливърпул" Върджил ван Дайк зарадва умиращ фен на "Аякс". Холандският национал изпрати своя фланелка с автограф на привърженика, който страда от напреднала форма на рак на белия дроб и му остават няколко месеца живот. 

Йопи Верстеген се е примирил със съдбата си и затова е помолил феновете в Нидерландия да му изпратят картички, писма и други артикули, с които да бъде напълнена църквата в деня на погребението му.

63-годишният фен на "Аякс", който е родом от Ниймеген, вече има стотици шалове, шапки, картички, програми, книги и фланелки. Между тях е и тази на Ван Дайк, а тениската му е придружена с текст: "Специално за теб, Йопи!".

Най-ценният артикул за Верстеген е транспарант с лика на покойния Йохан Кройф: "Банерът вися дълго време на трибуните на стадиона на "Аякс", преди да бъде откраднат от привърженици на друг тим. Сега обаче бе върнат и вече е при мен. Това е много специален подарък. Дори фенове на "Фейеноорд" и ПСВ ми изпращат артикули на техните отбори. Наскоро получих билети за мач на "Фейеноорд", а това ме накара да се разплача. Казват, че футболните фенове са хулигани, но те имат добри сърца", обясни Йопи в интервю пред нидерландския вестник "Де Телеграаф".