на живо

Ван Дайк: Трудностите откриват нови възможности

Нидерландецът ще се подложи на операция на коляното

Getty Images

Защитникът на "Ливърпул" Върджил ван Дайк ще бъде опериран, след като получи контузи в коляното по време на градското дерби с "Евертън", завършило 2:2.

Нидерландецът беше сменен още в началото на срещата, а опасенията са, че той ще пропусне остатъка от сезона, тъй като е скъсал кръстни връзки. Футболистът ще се подложи на операция. След нея ще стане ясно времето, в което ще бъде извън терените. Песимистичните прогнози са, че Юрген Клоп няма да може да разчита на един от ключовите си играчи 7-8 месеца.

Самият Ван Дайк заяви, че ще се възползва от тази пауза, за да открие нови възможности и благодари на всички фенове за окуражителните думи.

Ето и цялото изявление на защитника:

"Днес следобед се срещнах със специалист, за да започна процеса по планиране и на най-малките детайли около възстановяването ми след сблъсъка вчера. Сега съм напълно фокусиран върху това да се оправя и то колкото се може по-скоро.

Независимо от огромното разочарование, съм твърдо убеден, че трудностите откриват нови възможности. С божията помощ ще направя така, че да ви убедя, че ще се върна по-здрав и по-силен. Мисля, че и във футбола, както и в живота, за всичко си има причина. Важното е да се стараем да съхраним баланса. С подкрепата на жена ми, децата, семейството и всички в "Ливърпул", съм готов да приема предизвикателството.

Искам да благодаря на всички за окуражаващите думи. Това означава много за мен и семейството ми. Ще направя всичко възможно да оказвам подкрепа на съотборниците си. Предстоят няколко важни седмици, след което възстановяването ми ще продължи ден за ден. Ще се върна"