на живо

Едвин ван дер Сар към "Манчестър Юнайтед": Моля ви, грижете се за Дони!

Легендарният вратар написа трогателно писмо до бившия си клуб

Легендата на "Манчестър Юнайтед" и настоящ изпълнителен дирекор на "Аякс" Едвин ван дер Сар написа трогателно писмо до "червените дяволи" след трансфера на Дони ван де Беек.

Нидерландският национал премина на "Олд Трафорд" срещу около 40 млн. евро, а ван дер Сар призова новият клуб на младока да се грижи за него.

"Скъпи фенове на "Манчестър Юнайтед". Ето, че пътищата ни отново се пресичат. Един от нас ще играе за вас през този сезон. Както мнозина преди него, той бе при нас от дете. Превърна се в един от най-добрите ни играчи скоро след своя дебют. Последните няколко години бяха страхотни. От финала в Лига Европа (без лоши чувства) през рейда ни в Шампионската лига и спечелването на титлата в Нидерландия."

"Отборът, от който той бе част, показа на света какво означава "Аякс". Подобно на вас, ние се гордеем с това, че развиваме таланти и даваме шанс на млади играчи на високо ниво. Може да се каже, че новата ви звезда олицетворява тази гордост - една от многото причини да не искаме да си тръгва. Но разбираме, че за него беше време да продължи напред. Да продължи да мечтае. А има ли по-добро място за това от вашия Театър? Вярвайте ми, аз знам."

"Моля ви, грижете се за Дони. Помогнете му да осъществи мечтата си.", написа ван дер Сар.

Както ван де Беек, ван дер Сар започна кариерата си в "Аякс", с чийто екип записа 226 мача във всички турнири между 1990 и 1999 г. Последва трансфер в "Ювентус", после във "Фулъм", преди да подпише с "Манчестър Юнайтед" през 2005 г. Превърна се в легенда на "червените дяволи".

След като окачи ръкавиците, ван дер Сар бе назначен за маркетинг директор на "Аякс" през 2012 г., а впоследствие амстердамският клуб го повиши до настоящия му пост през 2016 г.