на живо

Ваня Дзаферович: Пушекът от факлите на босненци стигаше до третия етаж на хотела

"Началникът на полицията каза, че старозагорци не са направили нищо лошо", разказа директорът в Берое

Маркетинг директорът на Берое Ваня Джаферович даде изявление от името на клуба във връзка с инцидента с феновете часове преди мача реванш срещу Радник (Бийелина) от първия предварителен кръг на Лига Европа.

Българските и босненските привърженици си спретнаха меле пред хотела, в който бяха отседнали футболистите, а част от тях бяха задържани от местната полиция.

Любимецът на българската агитка - Ваня Дзаферович, разказа от първо лице как е протекъл скандалът.

"Те започнаха да хвърлят бутилки, камъни, идваха са с палки и ножове. Хвърляни са столове към нашите фенове. Нашите фенове са стояли, били са около 50-60 човека. Искали са да влязат в хотела, за да се скрият някъде. Влезли са в лоби бара. В същия момент и нападателите са влезли също в хотела и са започнали да чупят и да хвърлят факли и всякакви други неща.", обясни Дзаферович и добави:

"Беше страшно. Има футболисти, които се разхождаха по коридорите тогава. Пушека от факлите е стигал и до третия етаж."

Той разясни, че българските привърженици са задържани за кратко от полицията, а след това са били освободени.

"Говорих с началника на полицията тук, който каза, че нашите фенове не са направили нищо лошо, държали са се много добре през целия престой в Баня Лука.", добави той.

Берое победи Радник с 2:0 в мача-реванш и се класира за следващия предварителен кръг на турнира, където ще срещне ХИК (Хелзинки).