на живо

Въпреки милионите на шейховете: Суперкупата остава в Испания

Не пропускайте мачовете на 13, 14 и 17 януари по bTV Action

Четиристранният турнир за Суперкупата на Испания остава... в Испания. Вместо в Саудитска Арабия, надпреварата с участието на "Барселона", "Реал" Мадрид, "Атлетик" Билбао и "Реал Сосиедад", ще бъде в Андалусия заради пандемията от коронавирус.

Новият формат на Суперкупата с четири отбора започна миналата година, а Испанската футболна федерация получи 120 млн. евро от властите в Саудитска Арабия за провеждането на мачовете в Средния Изток. Срокът на договора е за три години.

"Реал" Мадрид спечели първото издание през януари 2020 г. в Джеда.

Испанският "Ел Паис" обаче съобщи, че шейховете не искали да бъдат домакини, докато не се вдигнат ограниченията срещу COVID-19, които забраняват и присъствието на фенове на спортни събития. Затова сделката ще бъде удължена с една година като компенсация.

В тазгодишното издание на Суперкупата на Испания ще участват шампионът и подгласникът от миналия сезон - "Реал" Мадрид и "Барселона", както и финалистите за Купата на краля - "Реал Сосиедад" и "Атлетик" Билбао, макар че мачът им все още не се е състоял.

Полуфиналите са на 13 и 14 януари от 22 ч., като ще бъдат излъчени по bTV Action. В първия ще видим сблъсък между "Реал Сосиедад" и "Барселона" в Кордоба, а във втория - мач между "Атлетик" Билбао и "Реал" Мадрид в Малага. Финалът е на 17 януари (неделя) в Севиля от 21:30 ч. на живо по bTV Action.