на живо

Въпреки съвета на лекарите: Марадона настоява да напусне болницата

Световният шампион бе опериран преди няколко дни

Личният лекар на Диего Марадона - Леополдо Луке, разкри, че аржентинската легенда настоява да напусне болницата, въпреки съвета на медиците. Наскоро световният шампион претърпя операция за премахване на хематом в мозъка. След интервенцията, предприета дни след 60-годишния юбилей на Дон Диего, той се чувства добре. Само че в хода на лечението са се появили други проблеми и затова трябва да премине през програма, която да му помогне да се откаже от употребата на алкохол.

Пред "Марка" Леополдо Луке заяви, че е цяло предизвикателство да убеди бившата футболна звезда да остане под лекарско наблюдение.

Снимка: Getty Images

"Мисля, че това е от малкото случаи, в които на Диего му е казано "не", споделя Луке пред испанското издание.

"Всички знаем, че Диего се нуждае от много грижи. Аз бях критикуван, състоянието на Марадона е критикувано, но винаги съм се стремял да му осигуря най-доброто внимание."

"Диего е много труден, много труден. Не можете да си представите какъв е той, но в този случай трябва да се опитаме да бъдем по-силни от него. Той продължава да настоява да напусне болницата".

Снимка: Reuters

Изказването на лекаря идва няколко дни след съобщението му, че бившият нападател на "Наполи" страда от абстиненция след претърпяната интервенция.

Луке не разкри точно за какъв тип абстиненция говори, но преди Диего Армандо Марадона е водел битки със зависимостите си към алкохола и наркотиците.

Марадона, който спечели световното първенство с Аржентина през 1986 г., е треньор на "Химнасия" в своята родина. След края на активната си кариера, той няколко пъти е бил хоспитализиран. Проблемите с алкохола и наркотиците го преследват още като футболист. През 2004 г. той имаше проблеми със сърцето и дишането заради злоупотребата с кокаин, а през 2007 г. се опита да се отърве от пристрастеността си към алкохола, посещавайки център за рехабилитация в Буенос Айрес.

Снимка: Getty Images

След хоспитализацията му в понеделник десетки фенове се събраха пред болницата, в която се възстановява. Те скандираха и пяха, за да ободрят любимеца си. Някои от тях дори разпънаха и транспаранти с лика на считания за един от най-великите футболисти в света.