на живо

Въпреки титлата: Антонио Конте и "Интер" се разделят

Наставникът не бил доволен от финансовата политика на клуба

Twitter

В началото на май Антонио Конте беше най-щастливият треньор в света! Неговият "Интер" спечели титлата в Серия "А". 

Днес (26 май) медиите в Италия съобщават, че тази приказка вероятно няма да има щастлив край. Конте и "Интер" ще се разделят, а новината ще бъде съобщена до 48 часа. 

Конте е начело на "Интер" от 31 май 2019 г. насам. През първия си сезон начело на "нероадзурите" Конте успя да изведе отбора до сребърните медали в първенството, полуфинал за Купата на Италия и да го класира за финал в Лига Европа, където "Интер" загуби от Севиля.

През настоящата кампания миланският гранд спечели първата си титла в Италия от 2010 г. насам.

Като причина за изненадващата раздяла, италианските медии посочват желанието на ръководството да съкрати разходите и да се справи с финансовата криза, възникнала заради пандемията от коронавирус. 

"Гадзета дело спорт" пише, че Конте настоява за привличането на класни попълнения, за да може тимът да се представи добре през следващия сезон, както на домашна сцена, така и в Шампионската лига. Ръководните фактори обаче се надяват да намалят заплатите на настоящите футболисти с 20% и да не се налага да "пазаруват" за големи суми през летния трансферен прозорец.

Вече се появиха и спекулации къде ще отиде 51-годишният специалист. Той е посочван за вероятен заместник на Зинедин Зидан в "Реал" Мадрид.